Sådan kan du undgå vandskader

Sådan kan du undgå vandskader

Når det regner meget udenfor, som det har gjort de seneste dage, kan det være svært at undgå vandskader i huset. Især hvis man bor i et område, der er kendt for at have en særlig risiko for oversvømmelser. Men der er heldigvis nogle ting, du selv kan gøre for at mindske risikoen. Vi har samlet 5 tips til dig her!

Forbered dig inden uvejret begynder

For at undgå alvorlige vandskader bør du først og fremmest sikre, at dette hjem er klar til det uforudsete vejr. Tag et kig på tage og tagrender for at sikre, at de er intakte og fri for blade og skidt. Kontroller alle vandrørene for eventuelle lækager eller revner, som kan medføre oversvømmelser, når regnen begynder.

Kontroller husets fundament

Grundlæggende er det vigtigt at holde øje med husets fundament for at sikre, at det er stærkt nok til at modstå oversvømmelser. Kontroller dit hus jævnligt og hold øje med eventuelle tegn på fugt eller skader. Hvis du opdager et problem, skal du straks kontakte en professionel for at få det repareret.

Tjek afløbene regelmæssigt

Hvis du har tagrender og afløb i din have, er det en god ide at inspicere dem regelmæssigt for at sikre, at de er rene og funktionelle. Sørg for at fjerne blade, skidt eller andet affald, der kan tilstoppe dem og medføre oversvømmelser.

Sænk dit grundvandsniveau

Hvis du bor i et område, hvor regnen har stor indflydelse på grundvandsspejlet, er det en god ide at kontakte din lokale vandmyndighed og se, om de kan assistere dig med at sænke niveauet. Dette vil hjælpe med at forhindre oversvømmelser

Forsikre dine vandrør

Et andet godt tip er at sikre dine vandrør mod skader. Kontakt din forsikringsselskab og se, om de kan tilbyde en løsning, der beskytter dine rør mod potentielle revner eller brud. Frostsikring af vandrør kan være ideelt, hvis man har sommerhus, der ikke er godt isoleret, eller udendørs vandrør. Hvis vandet i rørene fryser til, vil du ikke have vand til rådighed. I værst tilfælde kan det springe.

kontakt_fb12jmlj

Skriv et svar