Resinae: Hvad er harpiks?

Resinae: Hvad er harpiks?

Resinae, du kender det måske bedre som harpiks. Det er et naturligt stof, der har været brugt i århundreder på mange forskellige måder. Folk bruger det til at fremstille medicin, forsegle vinflasker og skabe kunstværker. Harpiks kan udvindes fra fyrretræer eller terpentintræer, men den mest almindelige metode er at koge træbark ned, indtil det bliver til resinae. Dette blogindlæg vil give dig alt, hvad du behøver at vide om, hvad harpiks er!

Harpiks er en klæbrig, saftlignende substans, der siver ud fra barken på visse træer. Det består af naturlige kemikalier og kan bruges til mange forskellige formål.

Hvad er rav?

Rav er hård harpiks, der typisk findes i nærheden af Østersøen. Det har sit navn fra det arabiske ord “ambar”, som betyder “ravgris”. Rav bruges til at fremstille smykker og andre dekorative genstande. Det mest berømte eksempel på ravsmykker er de engelske kronjuveler, som omfatter en halskæde, fremstillet af tusindvis af stykker af rav

Udover at du kan købe rav i diverse smykkeforretninger og souvenirs, så kan du faktisk også finde rav selv. Rav er dannet over flere millioner år og kan findes stort set i hele verden. Du kan sagtens finde rav i Danmark. Der er dog største chance for at finde det på den danske vestkyst. Især efter stormvejr, hvor bølgerne er gået højt, der er der stor chance for, at rav-stykker kan blive skyldes op fra havets dyb.

Find rav

Men rav er svær at spotte med det blotte øje, fordi det kan ligne en sten eller et stykke plastik. Derfor bør du anskaffe dig nogle redskaber, som kan hjælpe dig. Her kan vi anbefale en Ultra Boost Ravlygte, fordi den lyser med UV-lys, som får ægte rav til at lyse op. Ravlygter fås i forskellige lysstyrker, og det betyder, at du kan finde en perfekt ravlygte til formålet.

kontakt_fb12jmlj

Skriv et svar