Gør hjemmet hyggeligere op til jul

Gør hjemmet hyggeligere op til jul

For mange familier er det utrolig vigtigt, at deres hjem er flot og skaber en god stemning, når det er, at tiden nærmer sig jul. Det er nemlig et af de tidspunkter på, hvor hyggen prioriteres mest. Årsagen kan blandt andet være, at vi modsat i sommeren ikke kan fare så meget rundt uden for – grundet vejret og mindre kulturudbud, hvorfor vi blandt andet prioritere at bruge tid sammen inden for hjemmets fire varme vægge. Desuden er det kulturelt set en meget vigtig tid for danskerne, fordi julen er forbundet med traditioner, familierne ønsker at holde i hævd.

Men hvordan kan man de bedste rammer og gøre hjemmet hyggeligt op til jul?

Det personlige præg trumfer

Når man taler om julen, er det ikke bare hjerternes, men i særdeleshed børnenes fest. Julen er med andre ord i høj grad for dem. Derfor bør man også huske at inkludere dem. Og det er heldigvis nemt! Du kan jo f.eks. vælge at bage dine julekager og lave din konfekt sammen med børnene. Det er hyggeligt og lærerigt, og så findes der intet bedre end at spise de lækkerier, som man selv har skabt.

Det samme gør sig gældende for julepynt! Det er naturligvis fint at have dyrt eller traditionspræget julepynt, der skal være på træet og i hjemmet, men glem ikke at gøre plads børnenes kravlenisser og andre fantasifulde skabninger. Det er med til at gøre det meget mere personligt og unikt.

Kontrasten til mørket

Det er vigtigt med god og hyggelig julebelysning, når det er mørkt udenfor. Og det er det ikke overraskende store dele af dagen, når vi er i den mørke december.

God julebelysning er ofte lidt svagere i lyset, men med en lyskilde, som skaber god varme i farven. Det levende lys kan selvfølgelig skabe en unik hygge og være med til at hæve rumtemperaturen en smule, mens den elektroniske julebelysning kan bruge til motiver, hænge ude og skabe lys omkring hjemmet eller pynte ved indgangen. Mulighederne er mange og bør tages i brug.

Prioriter samværet

I juleferien er der rig mulighed for at bruge tid sammen og få skabt gode minder. Sørg derfor for, at der i hjemmet er lagt nogle planer for, hvordan man kan være sammen som familie. Det er især familien med mindre børn, som kan have glæde af dette, da interessen falder en smule fra, efterhånden som børnene bliver ældre.

For familien med mindre børn er det dog oplagt at koge risengrød sammen, klippe og klistre, lave konfekt, spille spil eller bare spise pebernødder foran børne-julekalenderen i TV.

kontakt_fb12jmlj

Skriv et svar