Konfirmation, nonfirmation og at følge sit indre kompas

Konfirmation, nonfirmation og at følge sit indre kompas

Med en kristen konfirmation bekræftes et medlemsskab i den Danske Folkekirke. En tro på Gud og Jesus bekræftes, og der siges ja tak til den kristne Guds kærlighed. Det er smukt, og en kristen konfirmation kan være en mindeværdig ceremoni og fest. Blot er det vigtigt at være opmærksom på, at der er andre muligheder for at skabe en smuk dag; blot er det vigtigt at huske, at unge i Danmark i dag har frit valg.

Nonfirmation eller humanistisk konfirmation som overgangsrite

I konfirmationsalderen betyder det typisk meget, hvad andre mennesker tænker. Man er ung, i gang med at finde sig selv og ofte nervøs for at skille sig ud. Derfor kan det være svært at fravælge den kristne konfirmation, som majoriteten gennemgår. Men det er vigtigt at huske på, at der findes alternative muligheder for den, der ikke er kristen. Både den såkaldte nonfirmation og den humanistiske konfirmation kan give anledning til både refleksion og udvikling, såvel som fest og farver. Opsøg viden på konfirmationsnyt eller andre hjemmesider. Begge er ceremonier og fester, der foregår uafhængigt af kirken, men stadigvæk fejrer det unge menneskes overgang til voksenlivet. Det er således muligt at skabe en stor dag, begivenhed og gaveregn for det unge menneske, der ikke tror på Gud.

Svøm mod strømmen og dokumenter din rejse

Det er skelsættende at finde ind til sin kerne og identitet, når man er ung. Grundlæggende strukturer stadfæstes i teenageårene, og man har behov for at vise verden, hvem man er. Om du som ung er kristen, ateist, buddhist eller noget helt fjerde, er det essentielt at relatere til andre mennesker – både dem, man har en masse til fælles med, og dem der er anderledes. Og stræb efter at være en god rollemodel for andre unge. Opret et gratis webhotel, og skab dit helt eget online-univers i dag. Skab en hjemmeside eller blog, som du kan bruge til at dokumentere og huske dine tanker og oplevelser med at til- eller fravælge den kristne konfirmation. På den måde kan du sætte dit præg, og inspirere andre til at følge deres intuition, hjerte og indre kompas.

kontakt_fb12jmlj

Skriv et svar