Gode råd til, hvordan du passer på dine tænder

Gode råd til, hvordan du passer på dine tænder

Efter mælketandsættet, har vi mennesker kun dette ene sæt tænder til rådighed. Du kan selvfølgelig få lavet gebis eller tandproteser, men det kan gøre ondt i økonomien. Smerten er heller ikke sjov, når den kommer i form af en tandpine.

Med artiklens gåde råd, kan du få en sundere mundhygiejne, og undgå tandpine, samt det kedelige besøg hos tandlægen.

Tandbørstning og tandtråd

Uden et visit fra tandbørsten, sætter gamle madrester sig fast i tænderne. Det kan forårsage betændelse i tandkødet, eller huller i tænderne. De fleste tandlæger anbefaler yderligere at bruge tandtråd, som et supplement til tandbørsten.

Med tandtråd er det muligt at fjerne de rester, som gemmer sig nede i de snævre mellemrum. Det kan også være et godt råd at spørge din tandlæge, hvilken tandbørste, de finder mest effektiv. 

Undgå hovedpine og søvnbesvær 

Et hav af mennesker døjer med søvnbesvær, og her kan årsagen spores tilbage til ens tænder. Vi vender og drejer os i vores søvn, og mange har desværre en tendens til at skære tænder. Her kan hjælpen hentes med en bideskinne.

Den hjælper dig med at passe på tændernes overflade, og formindsker dermed hovedpine og andet irritation. Læs mere om bideskinner her, hvis det råd kunne være dig behjælpeligt.

Formindsk indtaget af sukker

Ved at fravælge, eller sparer på ens sukkerindtag, undgår du huller i tænderne. Her kan alternativet være at spise mere frugt og grøntsager. 

Den søde smag findes mange steder, blandt andet i kirsebær og vindruer. Du skal dog være opmærksom på kerner og sten, i forskellig slags frugt, hvilket er skadeligt, hvis man ikke er opmærksom. Leder du efter et sukkeralternativ, kan du overveje at købe en kirsebærbusk

Med disse forskellige råd, er dine tænder tilrettelagt et længere ophold i din mund. De fleste af os ønsker ikke et besøg hos tandlægen.

kontakt_fb12jmlj

Skriv et svar