Hvorfor hedder det Kongens Lyngby?

Hvorfor hedder det Kongens Lyngby?

Kongens Lyngby er en bydel, der ligger i Lyngby-Taarbæk Kommune. I dag bor der omkring 55,900 indbyggere i bydelen, og du finder mange kultur- og sportstilbud i byen. Byen blev allerede brugt i stenalderen, hvor flere slog sig ned i området. Det var dog først i vikingetiden, at byen blev grundlagt. I byen finder du spor tilbage fra 1150, hvor Lyngby kirke blev bygget. Måske tænker du ofte, hvorfor hedder det Kongens Lyngby? Det får du svar på i denne artikel.  

Historien om navnet 

Allerede i stenalderen kom der indbyggere til området, som lavede bopladser i området. Byen blev dog først grundlagt på et tidspunkt i vikingetiden, som cirka varede fra år 800 – 1050. Byen fik altså navnet Lyngby i vikingetiden. Men hvorfor hedder det Kongens Lyngby? Betegnelsen kommer af, at jorden indtil reformationen i 1536 var det, som man kaldte for krongods. Det betyder, at jorden i området tilhørte kongen. Deraf kommer navnet Kongens Lyngby. Kongens Lyngby er altså det autoriserede stednavn for bydelen. Kommunen kalder dog også bydelen for Lyngby. På lyngbybladet.dk kan du læse mere om, hvad du kan lave i Lyngby. I byen kan du gå på opdagelse i den spændende historie og opleve den gamle kirke. Her er der både noget for dem der elsker historie, sport, kultur og shopping. Der er altså mulighed for at glæde alle i familien.       

Kongens Lyngby i 1800-tallet 

Allerede i 1800-tallet voksede Kongens Lyngby sig større og større. Byen blev betegnet som en lille købstad med kirke, præstegård, skole og apotek. Byen havde også postkontor, jernstøberi og en fabrik, der producerede landbrugsredskaber. Der var altså alt, hvad indbyggerne i byen havde brug for. Der var arbejdspladser for de ældre og skoletimer til de yngste. Da kongens Lyngby i 1863 fik togforbindelse til København Hovedbanegård, flyttede flere indbyggere fra det rigere borgerskab til Kgs. Lyngby. Der kom altså flere og flere indbyggere til byen. Nogle spurgte måske sig selv dengang, hvorfor hedder det Kongens Lyngby. Med byens lange historie fik de måske en god og lang snak med andre indbyggere om byens historie.    

Kongens Lyngby i dag 

I dag er der gode muligheder for at opleve noget af byens historie ved Lyngby kirke eller Bondebyen. Det er også muligt at opleve det danske kulturliv i Lyngby kulturhus, som rummer en biograf, Frilandsmuseet og Templet, som er et spillested. Byen er også rig på foreningslivet, hvor flere af byens atleter har vundet medaljer på nationalt- og internationalt niveau. Her kan både nævnes Lyngby Boldklub, Jeanette Ottosen og Lyngby kanoklub. Der er også flere gode muligheder for at shoppe i Kgs. Lyngby. Du finder både butikker ved Lyngby Hovedgade, Lyngby Storcenter og Magasin. Der er altså gode muligheder for at shoppe tøj eller nyde en varm kop kaffe på en a byens cafeer. Hvis du stadig tænker, hvorfor hedder det Kongens Lyngby, kan du besøge Sorgenfri Slot og Eremitageslottet, som tydeligt bærer præg af kongens indflydelse. Her kan du gå på opdagelse og snuse lidt til byens historie.  

kontakt_fb12jmlj

Skriv et svar